Špízy v pivním těstíčku s bramborem a česnekovým dresinkem
Potřebné ingredience
kuřecí a vepřové maso 500 g grilovací koření 1 lžíce brambory 1 kg slanina 400 g hermelín 1 balení paprika červená 1 kusu cibule 2 kusů vejce 2 kusů pivo 100 ml hořčice 2 lžíce solamyl 3 lžíce sójová omáčka 1 lžička mléko 100 ml hladká mouka na zahuštění 1 lžíce česnek 4 stroužku zakysaná smetana 1 šálek bílý jogurt 0.5 šálku sůl 0.5 lžičky pepř 1 špetka
Postup přípravy
Na těstíčko:
2 vejce, 100 ml piva, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce Solamylu, 1 lžička sójové omáčky, 100 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky na zahuštění, 2 stroužky česneku.
Na česnekový dresink:
1 kelímek zakysané smetany, 0,5 kelímku bílého jogurtu, 1–2 stroužky česneku, 0,5 lžičky soli, špetka pepře.
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme asi 4 hodiny uležet. Poté připravíme špízy. Jehlice potřeme olejem, aby šlo maso dobře sundat. Na špíz střídavě napichujeme maso, nakrájenou cibuli, silnější plátky slaniny a kusy papriky.
2. Na těstíčko smícháme vejce, pivo, hořčici, Solamyl, sójovou omáčku a mléko. Dle chuti osolíme a opepříme. Poté přidáme hladkou mouku, aby těstíčko nebylo moc řídké, a prošleháme je metličkou.
3. Špízy nejprve obalíme v polohrubé mouce, aby těstíčko lépe drželo, pak teprve namočíme do těstíčka. Takto připravené špízy vyrovnáme do pekáčku a na tři hodiny dáme uležet do lednice. Pak stejnoměrně usmažíme v rozpáleném oleji.
4. Brambory na přílohu nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme vařit. Mezitím smícháme zakysanou smetanu, jogurt a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé